tetamu terhormat singgah

tegur lah aku andai aku jauh....

Assalamualaikumwaramatullahhiwabarakatuh.......Salam seluas rezeki dan kasih sayang ALLAH SWT......
Semoga kita semua senantiasa dlm redha ilahi dunia wal akhirat.....










Alhamdulillah masih diberi kekuatan oleh ALLAH SWT utk terus brbakti pada ketentuannya.....

Iman sedikit goyah hari ini disbbkan perkara2 yg x patut cik ah ambil part sgt dlm minds ni.....
disbbkn status yg diluah pd mlm hari mnyebabkn diri ditegur..(^;-^;)...

Demi ALLAH sblm status itu ditulis cik ah x de gaduh2 @ masam muka ngan sape2 pn..... (biasa la hidup,kita x nmpak kesalahan sndiri kn)

Cik ah ditegur supaya tdk menulis status mcm tu lg.....bla ditanya knp??? dijwbnya mgkin ada org akan terasa....(blurrrr skejap)

kenapa nk terasa kalau x de kena mengena ngan diri right????

Cik ah mentionedkn "ada orang" what u mean with ada org akn terasa???  bla ditanya sape??

dijawabnya...mgkin ada org lain kt luar sana yg terasa kita x tau kn...

wait the minutes......


cik ah terus buka semula fb n tengok apa yg cik ah post smlm dpn org yg menegur...... pastu cik ah suruh dia baca kuat2 dpm cik ah ayat tang mn yg dia rasa akn ada org terasa hati......konon2nya....


serius, wktu tu mmg hati sedikit memuncak......please my hati..sabar2..... ( keadaan ni akan menyebbkn syaitan brsorak riang utk panaskn lg hati org yg dlm keadaan marah)


cik ah malas nk brdebat pjg, its not the big problem.....just waste my times..... so, cik ah terus mnta maaf kt dia n ckp  TERIMA KASIH DIATAS TEGURAN.........

cik ah x salahkn dia.... kdg2 kita kena terima teguran utk kebaikkan.... tp, klau teguran yg diberi bkn points utama....sentap la jgak kn....

utk redakan hati takut ammarah menguasai minda...terus ambil smbahyang n solat sunat taubat,mOHON ampun dr ALLAH SWT ye lah hidup ni x semua org sukakn kita....... maafkn diri ini seandainya ada yg terasa...DEMI ALLAH , x ada niat utk buruk2kn sape2......... kita nk menuju JANNAH yg sama kn...so,sy sayang kawan2 sy till JANNAH..........



P/S: fikiran still blurrr............... sape yg terasa??? org lain @ dia sndiri??????? ("^,^")

MUHASABAH DIRI LEBIH BAIK DARI MEMBERI MUSIBAH PADA DIRI...

N_FATIHAH ABDULLAH YUSRI
BUMI MELAKA BERSEJARAH






1 comment:

  1. Al Fatihah..
    Cik ah..pergi mana ni...lama menyepi..rindu akak...
    Ada masa update la blog..:)

    ReplyDelete