tetamu terhormat singgah

untuk semua yg berkenan....

salam semua kpd hamba Allah y trbaca entry cik ah ni......

 dh bbrapa hari cik ah x mncoret pape kt blog ni...bkn nk biarkn  brsarang tp, masa itu yg selalu cemburu ngan cik ah ni..(jgn nk tipu cik ah..bnyk je masa trluang yg demo ada)..


ye..ye..ye...cik ah salah coz x istiqamah dlm penulisan...(selalu brdoa supaya tidak hanya menulis utk kepentingan diri ttp, ada sesuatu yg brmakna harus dikongsikn utk semua)







ye la...kdg2 cik ah takut & bimbang gak kalau2 bnyk penulisan cik ah ni yg brmotifkan syok sndiri...
klau bleh nk sebarkan seberapa ilmu yg kita tau kpd org lain supaya kita sama2 dpt mnfaat drnya...
insyaallah..


cik ah takut akan disoal yg MAHA ESA...apa yg kau sampaikn hasil dr coretan kau...
fuhhh....berat gak tanggungjawab ni....
ye lah...klau kita nk coretkn sesuatu kita kena tahu apa buruk baik hasil dr penulisan kita tu...
cik ah x nk nnt disbbkn buka BLOG ni, cik ah disoal O yg MAHA ESA...



"apa yg telah kau sampaikan kpd saudara seislam mu"??????(khas utk para2 blogger)


"apa tujuan kau buka blog"

1. saje nk suka suki(yg ni mmg pemes)
2. tengok org ada blog..sy pn nk ada blog sndiri (lg pemes)
3. nk mmperluaskn lg empayar kawan2 maya (friendly la kunun2 nya)
4. nk share masalah diri ngan sumer (sumee bnda ke perlu share kt org???ermm)
5. sy memang suka menaip..(p la mnta kerja sbg kerani..hah taip la seberapa bnyk kau nk)
6. tujuan syok sndiri
7.urusan perniagaan (bagus2...yg penting HALAL)
8. ikuti prkembangan semasa ( ye la tu)
9. dpt hias wall kiter cantik2(fb x bleh...ermm)
10. sy menaip krn ALLAH...ilmu yg ada wajib disebarkan bkn diperam) 

anda yg berhak menentukn anda di nombor brp...
bkn utk mncari salah atau nk buka aib org but, kita sama fikir & renungkan..
(cik ah still berusaha supaya mnduduki tmpat ke 10..insyaallah)

cik ah bknnya org berilmu ttp, sntiasa mncari dan terus mncari ilmu ALLAH yg x kn pernah abis..
still bljr dr semasa ke semasa...walaupn kita dh amik degree, master, phd & lain2 pangkat lg....ilmu yg ada still tdk mncukupi utk kita ..betul kan?

cuba pikir sejenak.....(pikir...pikir...pikir..)
ilmu DUNIA...sudahkah kita langsaikn dengan sempurna....(anda tanya diri anda)
ilmu AKHIRAT(ilmu yg selalu dilupakn)...adakah sudah cukup bg diri anda.....(pikir & tanya diri sndiri)

sama2 kita renungkan....

p/s: semoga ALLAH memudahkan hidup kita dlm mncari kedua2 pokok ilmu supaya hidup sentiasa di landasan yg betul..




No comments:

Post a Comment