tetamu terhormat singgah

cuti-cuti cuci mata.....bestnyerrrr

salam sume...

dh beberapa hari rasanya cik ah x menaip kt blog ni....busy yg amat..(hek eleh ye le tu)
a.k.a....sbenarnya cik ah cuti2 cuci mata kt pahang..umah kwn cik ah...NORAISHAH  BT YAHYA..
saje je nk rasa jd anak org FELDA...kwn cik ah ni duk kt FELDA KRATONG 9 dkt je ngan segamat.....
cik ah pegi lima org trmasuk lah ngan tuan rumah skali(cik ah, DN,ainna,nirah & sya)....
prjalanan dr melaka ke felda kratong mngambil masa 

lebih kurang 4 jam.... kami brtolak pkul 4.30pm dan smpai sana dlm pkul 7.30pm...bas ari tu bawa slow so, kami pn smpai agak lewat la skit...turun kt simpang felda ayah sya dh tunggu utk jemput kitaorang sume...
terima kasih pak cik yahya....

kami smpai hari dh gelap so, x nmpak la suasana kg mcm mn....
mlm tu bila kami sume dh siap2 bersihkn diri, kami semua dihidangkn dgn rojak mee & keropok ...
fuuhhhh...terangkat abis la.....sedappp...terima kasih cik yah....

eh..eh.eh...ingat kn jamuan dh abis...skali.. cik yah hidangkan kami semua ngan nasi for the second round..
mak aiihhhh....penuh perut kami semua mlm tu....nk tolak..org dh mskkn utk kita...."trpaksa" lh mkn gak..
suka lh kwn cik ah dak nirah tu (coz dia yg beriya2 nk mkn nasi sbenarnya...)huhuhuhu
terima kasih cik yah....

tdo ngan perut penuh...hahahhahaha......

HARI KE -2

pg2 lg kami semua dh bngun coz, sya ckp depan umah dia ada pokok rambutan yg sedang ranum skrg....
apa lagi...serannggggg.......(selepas mndi k)...sarapan kami pg tu adalah rambutan...bayangkn....(cepat bayangkan)   pokok rambutan dia besar yg amat, bleh amik ngan tangan lg....wahhhh...sukenyer....
...


DN.ainna & cik yah....sakan nampak


pandangan bawah rumah cik yah


cik ah & cik yah.......belajar kait rambutan



apalagi..brkilo2 kami abiskn...trutama.dak ainna...mak oii...byk yg amat dia mkn ..btul2 febret nih..

lepas tu kami semua brsiap2 nk pegi bndar segamat....cuci2 mata la kunun2nya.....
msti and asemua trtanya2 knp kami p segamat..padahal segamat tu dlm negeri johor..spatutnya kami pegi la ronda2 kt mn2 bndr kt pahang.



.kalu nk tau segamat adalah satu satu tmpat yg paling dkt ngan area felda kratong selain muadzam syah so,sbb tu pape hal org kt sana akn pegi segamat klau nk cari brg2....
kami semua pegi ngan bas so, bleh la tengok pemandangan sepanjang prjalanan..tambangnya rm6.00 shj...

smpai kt bndar segamat kami semua jln kaki disekitar deretan kedai kt segamat...cuaca panas yg amat...
nk jln punya pasal still tahan....kwn2 sy semua pakat duk borong kain kt jakel...wktu kami pegi jakel adakn jualan murah..apalagi...borong lh....cik ah just cuci mata je...ainna,DN, & nirah borong sakan erk korang...



HARI KE-3

cam biasa pg2 lg kami dh trpacak kt pokok rambutan....kait buah  slagi ada kt atas pokok tu, akan kami pulun sepuas-puasnya....huhuhuhu
kebetulan ari tu ada  kenduri kt kawasan  umah sya..apalagi..cik yah suruh kami semua brsiap2 pegi mkn....fulamak..langkah kanan weiiii.....

dgn muka yg kontrol ayu & sempoi2 bahasa...kami brjln kaki smbil brpayung...ala2 org pemes la plak...
hehehehe....sukanya.....(ishh x baik daaa)

sbenarnya sebelah mlm kami semua ada plan nk dijalankn....jeng3....
operasi seperisekn kwn kami iaitu...FINI...
plan ni kami dh rancang ngan tunang dia IFFIQ....
fini pn tinggal kt pahang gak..dia x tau kami semua dh 2 ari kt umah sya....alang2 dh smpai negeri dia
kami pn plan la sume ni....
mlm tu kami jmpa & bg seperise kt fini.....hahahhaha
tarrraaaaa....kami ada kt pahang.....trkezut x2.....
hek eleh..sempat lg cover..padahal trkezut yg amat tengok kami semua......
mlam tu...dinner kami di cover oleh dak IFFIQ...
terima kasih iffiq utk segala-galanya.....cayalah..lain x blanja lg deh....

HARI KE-4
 pagi2 lg cik yah dh siapkn kami semua sarapan pagi yg enak sangat.....kami sempat lg kait rambutan utk dibawa pulang ke melaka....
brsiap2 nk brtolak ke prhentian bas muadzam syah nk balik melaka....
selamat tinggal pak cik yahya & cik yah...terima kasih utk segala-galanya....
kenangan terindahhh.......





No comments:

Post a Comment